вторник, 30 августа 2016 г.

Англійська мова. Цілі та завдання викладання. Серпнева нарада вчителів.
Павлоград. Україна.
26 серпня відбулося засідання міського методичного об'єднання вчителів іноземних мов м. Павлограда. Було заслухано доповіді та повідомлення з роботи вчителів міста та організації навчання учнів.

Євген Климов, керівник міського об'єднання вчителів іноземних мов доповів про значну  роботу вчителів міста з викладання іноземних мов, зробив глибокий аналіз внеску кожної школи в підготовку учнів до олімпіад, ДПА та ЗНО. Особлива увага приділена професійному росту вчителів, які повинні керуватися  стратегічними документами щодо вивчення іноземних мов, що зорієнтовані на Загальноєвропейські рекомендації з мовної освіти.Зокрема-  високі стандарти оцінювання вимагають від вчителя підвищувати власний рівень знань.Доцільно активніше впроваджувати у практику школи навчальні інтернет-ресурси. Повідомив про нові вимоги атестації вчителів.  Було розглянуто планування роботи методобєднання на 2016-2017 навчальний рік.
http://cambridge-club.kiev.ua/
http://cambridge-club.kiev.ua/ps-1-yekzameny.html
Василь Сизько, вчитель школи №5 поділився досвідом роботи Шкільного літнього мовного табору, висловив пропозицію організувати единий міський літній мовний табір для обдарованих учнів, та запросити  в.якості волонтерів носіїв мови.
В рамках Року англійської мови в Україні Громадська організація GoGlobal долучається до ініціативи Міністерства освіти і науки України, і разом з компанією Microsoft та партнерами працює над розробкою нового формату дитячих пришкільних таборів – таборів з поглибленним вивченням англійської мови. Проект отримав назву "GOCAMPS"
Основним завданням команди проекту є показати дітям, що вивчення мов – це легко і просто. Що літній табір може бути веселим, розважальним, та яскравим. Також однією з особливостей «GoCamps» стане те, що в .якості волонтерів планується запросити носіїв мови.
Літні Мовні Табори в Україні. Проект Міністерства освіти і науки України.
http://happyschoollife01.blogspot.com/2016/03/blog-post_20.html
English Language Summer Camp. Літній мовний табір.
 http://happyschoollife01.blogspot.com/2016/06/english-language-summer-camp.html
Яна Приходько, вчитель англійської мови школи №9 познайомила присутніх з Програмою «Вчителі англійської мови-агенти змін» розроблена спільними зусиллями Британської Ради та громадської ініціативи GoGlobal у рамках національної кампанії «Україна Speaking»
Мета Програма спрямована на:
• покращення якості викладання англійської мови в Україні;
• підготовку тренерів з англійської мови, які будуть надавати методичну допомогу вчителям англійської мови у районних центрах області.
Місце проведення
Програма реалізується в обласних центрах Львівської, Волинської, Чернівецької, Черкаської, Вінницької, Дніпропетровської, Херсонської областей та м.Києві.
З 7 областей-участників проекту відібрано по 1 вчителю з кожного району області.
У місті Києві відібрано по 1 вчителю з кожного району міста. Загалом буде підготовано понад 100 тренерів з англійської мови.
Дати проведення
1-ий тренінг відбувся з 21 лютого по 26 лютого 2016 р. Його мета – вдосконалення професійної майстерності вчителів англійської мови.
Під час тренінгу були визначені найкращі кандидати для участі в тренінгу для тренерів, що відбудеться в серпні 2016 року.
У серпні 2016 року стартував другий етап програми, в рамках якого з 7 по 14 серпня проведено тижневий курс з підготовки тренерів із семи областей України та міста Києва. Мета курсу – підготувати майбутніх тренерів до проведення повноцінного 40-годинного тренінгу для вчителів у своєму регіоні. Програма курсу включала в себе мікротреніги, рефлексію на власну діяльність та аналіз мікротренінгів тренерами Британської Ради. 
Очікується, що після завершення курсу протягом найближчих чотирьох-п’яти місяців кожен із учасників проведе 40 навчальних годин тренінгу для 20 вчителів англійської на локальному рівні.
Протягом вересня – грудня 2016 року «агенти змін» будуть отримувати стипендію від Благодійного фонду Петра Порошенка за роботу в якості тренера щодо надання методичної допомоги вчителям англійської мови.
Всі витрати на проведення тренігів відшкодовуються партнерами Програми.
Посилання
http://www.britishcouncil.org.ua/teach/teacher-development/english-teachers-change-agents
http://mon.gov.ua/usi-novivni/povidomlennya/2015/11/18/ogoloshuetsya-konkurs-dlya-vchiteliv-anglijskoyi/
http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=248882862

Тетяна Синьогіна, методист Міського відділу освіти, розкрила зміст та вимоги щодо  методичних рекомендацій про викладання навчальних предметів у загальноосвітніх навчальних закладах, зокрема англійської мови, якості знань учнів та підвищення рівня кваліфікації вчителів.
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАІНІ/І
№1/9-437 від 17 серпня 2016 року
Щодо методичних рекомендацій про викладання навчальних предметів у загальноосвітніх навчальних закладах
Міністерство освіти і науки надсилає для практичного використання методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів у загальноосвітніх навчальних закладах у 2016/2017 навчальному році.
Просимо довести їх до відома керівників загальноосвітніх навчальних закладів та вчителів.
Заступник Міністра П. К. Хобзей.


Посилання
Освіта.ua 17.08.2016.
http://mon.gov.ua/activity/education/zagalna-serednya/metoduchni.html
http://osvita.ua/legislation/Ser_osv/52075/

Комментариев нет:

Отправить комментарий