воскресенье, 10 января 2021 г.



Організація вивчення англійської мови на період карантину з 8 по 24 січня.
Сизько В.С. 
Павлоград. ЗОШ № 5.
Відповідно до постанови Кабінету міністрів від 9 грудня 2020 року №1236 щодо встановлення карантину та запровадження протиепідемічних заходів, з 8 до 24 січня 2021 року в Україні запроваджуються посилені карантинні обмеження.
Так, у цей період учням заборонено відвідувати заклади загальної середньої освіти незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти.
Міністерство просить вжити всіх можливих невідкладних заходів, спрямованих на належну організацію в цей період освітнього процесу в дистанційному форматі. 

Як я планую організацію вивчення англійської мови на період карантину з 8 по 24 січня.
Шановні учні, ми розпочинаємо вивчення нових тем у відповідності з програмою вивчення англійської мови. 
За розпорядженням адміністрації школи з понеділка 11 січня ми працюємо за новим розкладом на друге півріччя 2020-2021 навчального року.Урок продовжується 45 хвилин.Перерва становить 15 хвилин. Тобто розклад дзвінків такий же як і при звичайному режимі організації навчального процесу у школі. Перший урок розпочитняється о 8 :00.

Уроки будуть проводитися як із використанням технічних засобів навчання (телефони, комп"ютери, ноутбуки), так і підручників, робочих зошитів. При використанні технічних засобів навчання під час проведення навчального заняття (уроку) потрібно чередувати види навчальної діяльності. Зокрема поєднувати роботу на комп"ютері з традиційними формами організації навчальної роботи, зокрема з англійської мови - читанням, письмом у зошиті, аудиюванням- прослуховуванням англомовних текстів, складання зв"язного висловлювання- говорінням.
Безперервна тривалість навчальної діяльності з технічними засобами навчання чітко регламентована відповідними документами, зокрема: Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти
http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/RE35394.html
8. При використанні технічних засобів навчання (далі - ТЗН) під час проведення навчального заняття потрібно чергувати види навчальної діяльності. Безперервна тривалість навчальної діяльності з ТЗН упродовж навчального заняття повинна бути: для учнів 1 класів - не більше 10 хвилин; для учнів 2 - 4 класів - не більше 15 хвилин; для учнів 5 - 7 класів - не більше 20 хвилин; для учнів 8 - 9 класів - 20 - 25 хвилин; для учнів 10 - 11(12) класів на 1-й годині занять до 30 хвилин, на 2-й годині занять - 20 хвилин. При здвоєних навчальних заняттях для учнів 10 - 11(12) класів - не більше 25 - 30 хвилин на першому навчальному занятті та не більше 15 - 20 хвилин на другому навчальному занятті.
 Тож, навчальна діяльність має ділитися як на онлайн (учні займаються з учителем в Google Meet, прослуховують, переглядають навчальні ролики в Інтернеті), так і на асинхронне вивчення матеріалу (самостійне опрацювання навчального матеріалу та спілкування у вигляді консультацій з вчителем при допомозі технічних засобів).

У мене на кожен клас розроблено і публікуються онлайн в Google Класс  плани уроків.В плані вказується дата, тема, час проведення і навчальна діяльність. Встановлюється термін виконання і перевірки робіт учнів. Це  дозволяє учням візеалізувати- бачити який навчальний матеріал вивчається, періодично повертатися до нього навіть після закінчення онлайн уроку. І що немаловажно забезпечує дотримання права учня на освіту. Не всі одночасно можуть знаходитися онлайн на уроці, мати доступ до Інтернету онлайн, не всі учні вмикають відеозв"язок, а є і ті, хто навіть хворіють. А віртуальний план уроку надає змогу кожному учневі опрацювати навчальний матеріал навіть після закінчення певної теми, поставивши до відома про це, як класного керівника, так і вчителя- предметника. 

Шановні учні,виконуйте завдання, основним чином, на уроці, не відкладайте на потім. Вчитель запропонує вам різні види роботи з теми, плануючи так навчальний матеріал, щоб попередити перевтому і раціонально використати час уроку. Я навіть передбачаю час на уроці для виконання домашньої роботи. За 45 хвилин учень може багато чого встигнути зробити. Але потрібно зважати також і на набуті учнями за минулі роки попередні знання, навички і уміння. Так, як один учень може виконати певне завдання за 15 хвилин, а іншому знадобиться 30, а то і більше часу на його виконання.
Окремим питанням слід розглянути і виконання домашньої роботи учнями.
6. Тривалість виконання завдань для самопідготовки учнів у позанавчальний час не рекомендується більше 1 години у 3 - 5 класах та 1,5 години у 6 - 9 класах, 2 години - у 10 - 11(12) класах. Учням 1 - 2 класів не рекомендуються обов'язкові завдання для самопідготовки у позанавчальний час.

Я також рекомендую використовувати широкі можливості Інтернету у навчанні.Зокрема з англійської мови використайте аудіододаток до підручника. 
https://www.libra-terra.com.ua/na-dopomohu-vchyteliu/audiododatky/ 
Ви також можете користуватися електронним підручником, де є можливість копіювати тексти. вправи з нього та завантажувати в Гугл перекладач для перекладу і прослуховування. https://vidminnik.com.ua/6-klass/inostrannyie-yazyiki-6-klass/angliyska-mova-6-klas-o-d-karp-yuk  
а також Рішебник, так як і без дозволу вчителя, ви можете ним користуватися. 

Шановні батьки, учні.Хочу звернути також увагу і на  графік роботи вчителя. Я вже говорив про це в публікаціях у своєму блозі. Для того, щоб виконати все, що я написав вище, написати віртуальний план уроку, опублікувати його на сторінці класу на платформі Google Класс, підібрати відповідний навчальний матеріал в Інтернеті, продумати і сгрупувати навчальний матеріал підручника до відповідного уроку, розділити навчальний матеріал на теорію та практичне його виконання у зошитах учнями, вчителю потрібно витрати велику кількість часу. Крім того, учні надсилають роботи на перевірку і мені, наприклад. при 5 уроках на день  потрібно перевірити більш як 75 робіт. Я вже не говорю про вчителів словесників, матиматики, інших, де немає поділу класів на групи, де вчитель повинен перевірити щоденно до 150 робіт, виправити можливі помилки, надати рекомендації з їх усунення, та виставити оцінки до онлайн журналу. 

Закінчуючи цю публікацію у моєму блозі хочу всім побажати гарного здоров"я та наснаги у навчанні. Впевнений, спільними зусиллями ми можемо досягти гарних результатів у вивченні навчальних предметів шкільного циклу навчання.


Комментариев нет:

Отправить комментарий