понедельник, 18 января 2021 г.


Англійська мова ЗНО. Письмо.
Соціо- культурний урок. 

Поради: ПИСЬМО. Tips and Tricks: WRITING. ЗНО з англійської мови.
https://www.youtube.com/watch?v=XM3XqYMiPwI&feature=emb_logo
Урок розвитку аудіовізуальних умінь та навичок письма на основі анімаційного соціо-культурного твору англійською мовою.

Задачі  уроку.

1 На прикладі розбору анімаційного твору організувати вивчення нової лексики і застосувати її для написання письмової творчої роботи  з розгорнутою відповіддю(ЗНО).

Writing. Це завдання з розгорнутою відповіддю, яке ще називають твором. Однак зі звичайним твором схожості мало, адже це завдання має чітку умову з декількох пунктів, які обов'язково потрібно розкрити та формат: особистий лист, діловий лист або ессе. Наприклад, розкриття умов та дотримання формату вже забезпечить 8 балів з максимальних 14. 

Існує три шаблони для написання так званого Opinion Essay, Advice -Seeking Letter, A letter to the Editor (власне висловлювання за вказаною темою) та два види листів: формальний (офіційний) та неформальний ( товариський).

Письмова робота включає: Структура, зв’язкові слова та вирази, наявність змістовних абзаців,слова, вирази особистого відношення до теми  – все це повинно бути у творчій роботі і  на своїх потрібних місцях в текстові.. За письмову роботу можна отримати від 0 до 14 балів. Це те завдання, до якого потрібно серйозно підготуватись, щоб отримати гарні бали. Так званий твір багатьох витягує на ЗНО з англійської.

Завдання 1. Опрацювання лексики.

Вашій увазі пропонується переглянути анімаційний фільм та опанувати методику вивчення нових слів та виразів з нього. Цю методику можна застосовувати до будь якого завдання: читання, аудіювання, письмо і говоріння.

https://www.youtube.com/watch?v=4kVBVyWBA9I

Завдання 2. Переклад цієї пісеньки.

 Перекладіть і запишіть у зошиті переклад під кожним реченням пісеньки. Переклад не літературний, а дослівний. Так ви точніше будете бачити значення слів у виразі, або реченні. Використайте мультик для перекладу, так, як це пояснює диктор. Переклад направте вчителю на перевірку.

Elton John - Circle of Life (From "The Lion King"/Official Video)

https://www.youtube.com/watch?v=IwH9YvhPN7c

Завдання 3. Письмова робота з розгорнутою відповіддю.

Нагадую, що свою письмову роботу на ЗНО потрібно з чернетки перенести на окремий від тестових завдань бланк Б. Орієнтовний обсяг — 170-230 слів. Це не так і багато, як здається, перевірте самі, трохи більше півсторінки. Текст обсягом до 100 слів екзаменатори навряд чи перевірятимуть, тому що такою кількістю слів складно розкрити всі умови, вживаючи ключові та зв'язкові слова, відповідного рівня складності лексики,  дотримуючись формату.

Recently, you had the opportunity to watch the animated film "The Lion King" in English. Write an essay-reflection (Opinion Essay) on this animated film and the main characters of one of the episodes.

1. Who are the main characters in the episode of this children's film "The Lion King".

2. What character traits do you appreciate and which you  do not like  about the main characters of this episode?

3. What is the life motto of the heroes of this episode and is it acceptable for an active life position?

4.  What do you think about the importance of such films for both children and adults? What do they teach?

 Шановні учні, коли ви опрацювали всі завдання, ви можете розуміти і насолоджуватися переглядом відеокліпу з субтитрами. 

The Lion King (1994) - Hakuna Matata (Lyrics) 

https://www.youtube.com/watch?v=laBWys8ZVKE

Переклад пісеньки,  творчу роботу і її читання (звуковий файл) направте вчителю на перевірку.


Комментариев нет:

Отправить комментарий