среда, 30 апреля 2014 г.

Поети живуть і ніколи не вмирають. До 75-річчя з Дня народження Г.П. Світличної.    http://www.poetryclub.com.ua/metrs.php?id=73&type=biogr

Сорока Галина Петрівна.
ОШ№5 м. Павлоград. Україна.
Бібліотекар.


20 квітня вся Павлоградщина, весь літературний світ України святкували 75-річчя з Дня народження Г.П. Світличної. Наша школа теж не лишилася осторонь.
До літературної світлини «Сходинки долі» запросили учні 7-В та 10-Б класів. Семикласники розповіли про життя і творчість борця, непереможеної, сміливої жінки, «світлої» поетеси Г.П. Світличної, а учні 10-Б класу прочитали глибокі за змістом, філософські за спрямованістю вірші.

Під час заходу учні змогли почути аудіозаписи голосу Ганни Павлівни, познайомитися з книжковою виставкою «Поетична квітка Павлограда», яку підготувала бібліотекар Сорока Г.П., а також переглянути стінгазети, присвячені творчості поетеси.

Самими цікавими і змістовними виявилися газети, виготовлені групою десятикласниць: Хрупчик Є., Кузьменко А., Малою Ю., а також робота учня 7-В класу Новицького М.
Атмосфера задушевності, тепла, любові до української поезії панувала під час знайомства учнів із творчістю Ганни Павлівни Світличної.
                                                              Терещенко Л.В., вчитель світової літератури.

Ганні Світличній. 

У віршах твоїх- і біль і тривога,
І віра в нове, щасливе життя.
Така вже тобі випала доля-
Кохати і пестити наші серця.

Слова твої на ниву родючую впали
І сльози буйні сходи полили.
З малечі поети повиростали,
Поповнюють друзів ряди.

Ясною зорею життя проминає
І в лету кануть і добро і зло.
Та в серці людському ніколи не всохне 
Віршів твоїх цілюще джерело.

Василь Сизько.
8 Березня 1991р.
"Світло Жовтня " № 29(11,947)




Комментариев нет:

Отправить комментарий