воскресенье, 6 августа 2017 г.



Global Teacher Prize Ukraine.
Заявка на здобуття премії 
Картинки по запросу global teacher prize картинкиВітання найкращим учителям України! :)
Ми точно знаємо, що саме Ви варті перемоги! І у Вас неодмінно все вийде, варто лише трішки докласти зусиль і вірити у свої сили!
Нижче, у розділі 2, Ви знайдете анкету, яку необхідно заповнити. Саме вона дасть нам розуміння того, який Ви учитель і що для Вас значить ним бути. Зверніть увагу, що за анкетами наше журі обиратиме ТОП-50 учителів України, з яких визначатиме 20 напівфіналістів, а тому не поспішайте із заповненням, Ви маєте достатньо часу на "подумати".
Реєстрація учасників триває з 1 травня по 15 серпня 2017-го року. Хоч часу і більш ніж достатньо, просимо не затягувати подачу заявки до останнього моменту, адже значно приємніше іти у літню відпустку, завершивши усі важливі справи! :)
Перш ніж переходити до Розділу 2, уважно ознайомтеся з інформацією нижче, оскільки вона дасть Вам краще розуміння місії премії Global Teacher Prize Ukraine.
Міжнародна премія для вчителів (Global Teacher Prize) – це нагорода, яку присуджують видатному вчителю, що зробив вагомий внесок у професію.
Фонд Варкі (Varkey Foundation) встановив Премію в 2014 році, щоб підняти статус викладацької професії та віддати належне найкращим вчителям – тим, хто надихає своїх учнів і спільноту навколо себе.
 
Фонд вважає, що освіта, яка динамічно розвивається, сприяє вдосконаленню всіх можливостей і здібностей молоді. Належний статус учителів у нашій культурі – основа глобального майбутнього.
Картинки по запросу global teacher prize картинки Нагорода, яку часто називають "Нобелівською вчительською премією" (Nobel Prize for Teaching), вручається під патронатом Його Високості Шейха Мохамеда бін Рашида Аль-Мактума, Віце-президента ОАЕ, Прем'єр-міністра та очільника міста Дубай. Премія підкреслює важливість викладацької професії та символізує той факт, що вчителі по всьому світу заслуговують на визнання й увагу. Переможця обирає Академія Міжнародної премії для вчителів ("Global Teacher Prize Academy"), що складається з видатних особистостей як із галузі освіти, так і поза її межами. До її складу входять директори шкіл, експерти в галузі освіти, митці, науковці, чиновники, технічні підприємці, директори компаній, а також журналісти та коментатори з усього світу.
У березні 2017-го року громадська спілка «Освіторія» підписала меморандум про співпрацю з фондом Варкі (Varkey Foundation) й відтепер в Україні стартує національний етап премії Global Teacher Prize Ukraine, основна місія якого - відзначити учителів та підняти престиж і соціальний статус професії у суспільстві.
Питання, яке не може Вас не цікавити: що ж отримає переможець Global Teacher Prize Ukraine?
* національне та міжнародне визнання Ваших досягнень;
* грошову премію у розмірі 100 000 гривень;
* поїздку та участь у Міжнародному освітньому форумі, який відбудеться у Дабай у березні 2018-го року;
* рік безлімітного навчання від ГС "Освіторія";
* цінні подарунки від партнерів.
Картинки по запросу global teacher prize картинкиОкрім головної Премії, у рамках Global Teacher Prize Ukraine компанією "Майкрософт Україна" оголошено окрему номінацію "Вчитель-новатор", якого/яку буде відібрано з 50-ти найкращих учителів та учительок. Головна вимога - використання освітянами сучасних педагогічних та інформаційно-комунікаційних технологій. Переможець номінації отримає спеціальні призи та поїздку на щорічний всесвітній форум від Microsoft.
Якого учителя ми шукаємо?
У першу чергу того/ту, який МРІЄ, НАДИХАЄ та ЗМІНЮЄ!
Кожен кандидат на отримання премії оцінюється відповідно до чітко визначених критеріїв. Журі шукатиме підтвердження:
* Досягнення помітних результатів у навчанні учнів.
Наприклад, через поліпшення оцінок учнів, відвідуваність/поведінку учнів; ті досягнення, які учні мають в подальшій освіті, у світі роботи, а також надання їм якомога більше можливостей для реалізації власного потенціалу.
* Застосування інноваційних та ефективних освітніх практик, які можна відтворювати та розширювати так, щоб вплинути на освіту в усьому світі.
Наприклад, за допомогою інноваційного використання технологій чи нетипових освітніх методик, які можна відтворити і в інших школах у тому самому контексті.
* Визнання досягнень учителів у класі та поза його межами учнями, колегами, директорами шкіл чи членами більш широкої спільноти.
Наприклад, отримання місцевих/національних нагород для вчителів; визнання у місцевій/національній пресі чи в академічних публікаціях; рекомендації чи свідчення учнів з найбільшими досягненнями, від колег, керівників; активне членство на вищому рівні в незалежних організаціях чи радах, які сприяють розвитку освіти.
Картинки по запросу global teacher prize картинки* Допомоги дітям у тому, щоб вони ставали громадянами світу, надаючи їм освіту, що ґрунтується на цінностях розвитку в молоді навичок для життя та роботи. Така освіта має готувати їх до світу, у якому діти будуть зустрічатися з людьми різних віросповідань, культур і національностей.
Прикладом може бути організація працевлаштування або інші методи доступу до ринку праці; зв'язок з освітніми закладами в інших частинах світу, а також сприяння програмам обміну студентами. Поясніть ваш філософський підхід до впровадження концепції "громадянства світу" у вашому класі та те, як ви визначаєте успіх.
* Досягнень (поза межами класної кімнати), які забезпечують суспільство унікальними моделями для реалізації успіху не лише особистого, а й загального, зокрема у викладацькій професії.
Визнання шляхом нагород спільноти; членство в місцевих організаціях (будь-які статті в пресі будуть корисними). Як ви подаєте принципи та цінності спільноти у своєму класі? Як ви декларуєте успіх?
* Заохочування вчителів залишатися в професії та розвивати їхні навички, а також стимулювання інших приєднуватися до вчителювання.
Наприклад, викладання чи наставництво вчителів у вашій школі або в педагогічному коледжі. Будь ласка, наведіть приклади своєї роботи на вступних педагогічних тренінгах, наставництва інших вчителів, а також здійснення (з іншими) безперервного професійного розвитку. Крім того, участь у публічних дебатах щодо викладацької професії, можливо, шляхом виступів, написання статей, ведення блогів, участь у роботі медіа, компанії в соціальних мережах, участь у заходах чи конференціях. Також приклади того, що зроблено вами для підвищення статусу викладання у вашій країні.
Картинки по запросу global teacher prize картинкиТехнічні критерії
Премія доступна для вчителів, що наразі працюють, які навчають дітей у рамках обов’язкової шкільної освіти або дітей віком від шести до вісімнадцяти років. Учителі, які продовжують викладання, навіть на позаштатних засадах, також мають право на участь, так само, як і вчителі онлайн-курсів. Премія може бути присуджена вчителям школи будь-якого типу (форми власності). 
Заявки приймаються до 15 серпня 2017 р., а переможець оголошується 7 жовтня.
http://globalteacherprize.org.ua/
http://afisha.tochka.net/79210-global-teacher-prize-ukraine-v-ukraine-startuet-nobelevskaya-premiya-dlya-uchiteley/
Фонд Varkey Foundation. видео о том, что Викас Пота (Vikas Pota), Генеральный директор фонда Varkey Foundation, и Сэм Томлинсон (Sam Tomlinson), партнер компании PwC, говорят о премии.:
http://www.globalteacherprize.org/ru/methodology/

Комментариев нет:

Отправить комментарий