воскресенье, 22 марта 2020 г.

Английский язык. Самостоятельное изучение английского языка.
Школа №5 м. Павлоград. Україна. 
Вчитель Сизько Василь Семенович.
План роботи на канікули з 22.03. 2020. до 31.03.2020р. 
Організація самостійного Позакласного читання.
Самостійне вивчення англійської мови протягом року за матеріалами сайту http://english-da.ru/ Слухайте, дивіться, читайте.
Шановні читачі мого блогу, вашій увазі пропонується ознайомитися з методикою самостійного вивчення англійської мови на сайті  http://english-da.ru/  .В моєму блозі всі посилання є неактивними. Тому, щоб перейти за посиланням, вам потрібно виділити його і натиснути клавішу перейти за адресою.
Детальне пояснення змісту сайту дано в описі його роботи укладниками. Ви можете також ознайомитися із змістом  навчальних матеріалів у розділах: Главное,Чтение (с аудио), Словарь и другое, Грамматика, Медиаматериалы.
З позакласною роботою з самостійного вивчення англійської мови, я пропоную ознайомитися на прикладі теоретичних і практичних вправ  Підручник Англійська мова 5 клас Карпюк 2018
https://4book.org/uchebniki-ukraina/5-klass/angliyska-mova-5-klas-karpyuk-2018 
Дана робота  на період карантину та весняних канікул носить чисто розважальний характер і поєднує в собі як перегляд соціальних веб сторінок, участь в онлай іграх. так і осмислений підхід до використання веб ресурсів у розвитку інтелекту, культури, становлення особистості учня.
Пропагована робота для 5 класу носить універсальний характер і буде корисна для інших класів,  дорослих, так, як пропонує загальний алгоритм самостійного вивчення англійської мови.
План роботи. Позакласне читання.
Зразок роботи для 5 класу.
Відкриваємо підручник 5 класу https://4book.org/uchebniki-ukraina/5-klass/angliyska-mova-5-klas-karpyuk-2018
На прикладі теми UNIT 4. TIME FOR OUTDOORSстр. 139 - 182, зокрема казки The Selfish Giant стр. 181-182 https://4book.org/uchebniki-ukraina/5-klass/angliyska-mova-5-klas-karpyuk-2018/look-back-reading-my-learning-3/page-180  ми розглянемо організацію самостійної роботи з повторення, засвоєння навчального матеріалу теми: ( лексики, граматики- Past Simple, структури англійського речення, членів речення і частин мови). 
Підготовчий період.
1. Повторення. 
Відкриваємо сторінку неправильних дієслів і повторюємо три форми з перекладом. Потім читаємо перший стовпчик дієслів, поставивши на перше місце перед словом займенник I. I am; I begin. і так далі повторюємо Present Simple.Теж саме ми поводимо з часовими формами Past Simple- I began: Present Perfect - I have begun. Для необхідності читаємо правила в відручнику і їх пояснення в конспектах в словничку.
Інші читачі, учні 4-10 класів можуть ознайомитися з часовими формами на сайті  http://english-da.ru/  в розділі Грамматика- основная часть-формы времени - формы настоящего и прошедшего времени.
 http://english-da.ru/category/grammatika/vremena/present-vremena
2. Порядок слів у англійському реченні.
Головною особливістю речення в англійській мові є твердий порядок слів. Яким би чином нам не хотілося б висловити свої думки, завжди необхідно дотримуватися чіткої схеми порядку слів в англійському реченні. 

Переходимо за посиланнями сайту  http://english-da.ru/  Грамматика-фундаментальная часть- порядок слов. http://english-da.ru/grammatika/word-order Тут наведені правила побудови англійського речення.
3. Члени речення. 
За посиланням http://english-da.ru/category/grammatika/parts-of-sentence ми знайомимося з членами речення та їх роллю у реченні.
Важливо добре знати наведені вище правила побудови англійського речення, від цього в великій мірі залежить правильні висловлювання своєї думки як в усній, так і писемній мові.
Учні моїх класів можуть зробити невеличкі конспекти цих правил у словнику і надати вчителю для подальшої консультації у випадку неповного розуміння матеріалу.
Головна частина. Позакласне читання.
У 5 класі ми будемо слухати, читати, виконувати письмову творчу роботу затекстом "Егоїстичний велетень" на стр.180-181.
https://4book.org/uchebniki-ukraina/5-klass/angliyska-mova-5-klas-karpyuk-2018/look-back-reading-my-learning-3/page-180 Робота передбачає: прослухати, а потім прочитати текст, опрацювати лексику, записавши її в словник з перекладом. Дати відповіді на запитання і написати, а потім переказати текст за малюнками.Для більшості учнів це не складає особливих труднощів, коли вони провели попередню. вищевказану підготовчу роботу.
Сайт English-da.ru" дає  такі матеріали, як казки, новини, діалоги, тощо, які супроводжуються аудіодоріжками, за допомогою яких учень швидше навчиться краще сприймати англійську мову на слух і зможе поліпшити свою вимову, наслідуючи інтонації диктора.Також даний матеріал служить гарним помічником у підготовці учнів старших класів до ЗНО. З практичного досвіду роботи з аудіювання у 10 класах ми отримали гарний плідний результат виконання завдань з даного виду мовленевої діяльності.
Посилання.
 Сторінки на сайті  http://english-da.ru/  маршрут пошуку: Главная- чтение с аудио( сказки, рассказы, диалоги...)- адаптированные сказки 4 уровней- название сказки. Выбираем уровень и текст (сказки, рассказа).
Як же знайти казку "Егоїстичний велетень". Ведемо пошук Главная -чтение (с аудио)- сказки с переводом - Средний уровень - Эгоистичний великан  The Selfish Giant (Part 1)  http://english-da.ru/skazki/the-selfish-giant-part-1   Внизу, після текста знаходяться всі інші частини казки.
Схема роботи з аудіотекстом.
1. Провести підготовчу роботу з читання. Описано вище в розділі Підготовчий період.
2. Не спішіть натиснути Play. Спочатка опрацюйте лексику, ключові слова, визначте дієслова та їх форму, час.Запишіть слова у словник. Прочитайте текст рідною мовою.
3.Прочитайте вдумливо текст оповідання англійською мовою, постарайтесь перекладати українською мовою речення під час читання.
4. Прослухайте текст англійською мовою, повторюючи речення і читаючи оповідання за диктором.
5. Дивлячись на текст англійською мовою перекладіть його рідною мовою, не підглядаючи перекладений варіант.
6. Перекладіть текст оповідання з російської на англійську мову не дивлячись на англійські речення. 
7. Прослухайте текст декілька раз. Опираючись на виписані ключові слова перекажіть текст, дотримуючись правильного порядку слів у реченні.
Рекомендації.
Учням різновікових груп ( 4- 10 класи) рекомендовано опрацювати одну з казок, оповідань за особистим бажанням, враховуючи рівні володіння англійською мовою- начальный, средний, продвинутый.
Наприклад: 
 4 клас.
Ведемо пошук Главная -чтение (с аудио)- сказки с переводом - начальный уровень - Красная шапочка.  Little Red Riding Hood (Part 1) http://english-da.ru/skazki/red-hood-part1
 PS.
Всі матеріали сайта http://english-da.ru/   є безкоштовними і вільні для завантаження.
Бажаю всім гарного здоров'я і плідної праці.

Комментариев нет:

Отправить комментарий